Drik en kop varm gran el. fyrrenåle te – sådan gør du

Opslået af Bjarke Petersen d.

Hvad er bedre end en kop varm te ude i skoven – så skal du prøve gran eller fyrrenåle te

Gran og fyrretræerne sætter lige nu små nye skud og de er særdeles velegnede til at lave te af. Fyr og grannåle indeholder C vitamin og smager vidunderligt. For at du får den bedste oplevelse ud af det bør du rense skuddene for eventuel snavs. Dem jeg nippede af i dag havde fugle lort på, så de første gik jeg udenom. For at lave en god kop skal du bruge nåle svarende til lidt mere end hvad du ville komme i en almindelig løs tepose. Hvis du skærer nålene fri af grenen flyver de ikke rundt som hvis du klipper dem af med saks.

LÆS FLERE INDLÆG OM: Mad, planter, tip & tricks, Bushcraft mm.

Obs: Ved at >> klikke her << kan du få direkte besked næste gang der er fede guides på bloggen.

Fremgangsmåden for fyr og gran te

  1. Find de friske skud på træerne og skær/klip dem af
  2. Rens dem grundigt for evt. snavs og skidt – fuglelort kan indeholde salmonella
  3. skær eller klip nålene fri af grenene, derefter hak dem og kom dem i en te pose
    (du kan godt undværre posen og så bare fiske nålene op inden du drikker teen)
  4. Lav teen som du plejer at brygge te ELLER kog nålene direkte i vandet i en 5-10 min.

Du kan, hvis du har lyst, spice din fyrrenåle te op med lidt økologisk citron, så bliver den bare rigtig god. Husk at nyde den i godt selskab og i solskinsvejr :)

Vær opmærksom på fuglelort - somme tider er klatterne meget små!

Eller hvad med saftevand af gran og fyr?

Du behøver ikke at drikke den som varm te – muligheden for en gransaft/fyrsaft er der også. Kog ½ kg skud i et kvarters tid, sig dem fra og lade det koge op igen sammen med 3 liter vand, 350 gram rørsukker og saften fra 2 citroner. Når saften er afkølet kan du fortynde den med vand og serveres med isterninger

Dagens høst af grannåle. Du behøver ikke voldsomt mange for at kunne lave adskillige kopper te. Det er de friske skud du skal bruge, ikke de gamle trætte grene og deres nåle. Undersøg om der er klamme ting i din høst, da jeg efterhånden flere gange har fundet fuglelort på nålene. Husk altid KUN at bruge gasbrænderen udenfor.De hakkede fyrrenåle koges i en te-pose i 5-10 min alt efter hvor kraftig en smag du ønsker
Eksperiment: Jeg ville forsøge om teen fik en kraftigere smag ved at koge den på grenen. Denne kan ikke anbefales. Det giver puds og snavs i teen. Hak nålene fint i stedet, det bliver meget bedre.

De lysegrønne skud smager bedst i din fyr -og grannåle te

Du kan sagtens bruge de ældre nåle, igen fejl i det. Dog er de nyeste klart de mest eftertragtede at bruge. De er lette af se, så tag dem i stedet.

Kog de fryske skud i vand

Det er underordnet hvilket grej du koger dine friske nåle med, bare de bliver kogt. Vandet vil få en gullig farve og tage karakter af te. Som tidligere nævnt, har jeg forsøgt mig både med og uden grene. Du skal altid koge din fyrrenåle / grannåle te uden grene! Det giver den bedste smag.

På billederne er det grannåle der er lavet te af. Begge dele smager godt, så det står dig frit for om du laver du laver te af.

Ps. Du kan få direkte besked næste gang der er nyt på bloggen?

Det eneste du skal gøre er at klikke her, så kommer der en tilmeldingsboks frem :) Derudover får du også en rabatkode, der giver dig 100 kroner i rabat, på din første ordre over 699 kroner. Der er mange fordele ved nyhedsbrevet!


Go to full site