Filtre
Støbejerns Gryder & Pander
11 produkter
Støbejern er et ret unikt materiale, som har mange fordele og meget få ulemper, hvilket gør det til et ideelt materiale at producere gryder og pander i. Ofte ender støbejernsprodukterne med at blive kokkens foretrukne! Samtidig er støbejern et meget holdbart materiale, som ofte holder din levetid ud - hvis du passer godt på det.
Faktisk er støbejernspander samt gryder en ældgammel opfindelse og kan dateres tilbage til 300 år f.Kr. Det er sjældent, at en opfindelse holder mere end 2.000 år frem i tiden uden at blive moderniseret og videreudviklet på, hvilket sender et signal om, hvor gennemtænkt og ideelt støbejerns produkter allerede er.
Fordele ved støbejernspander og gryder
En af de mest unikke fordele ved støbejernsgryder og pander er, at det kan holde til meget høje temperaturer, hvilket gør produkterne ideelle at benytte ved madlavning over bål. Det giver forklaring på, hvorfor så mange outdoor produkter er produceret af støbejern. Yderligere giver støbejern en fantastisk varmefordeling gryden eller panden, idet varmen bliver fordelt jævnt og effektivt ud i hele redskabet og samtidig bliver varmen fastholdt i utroligt lang tid. Til tider er det faktisk muligt at tilberede mad udelukkende med eftervarmen i panden eller gryden, da støbejern holder på varmen i sådan en grad.
Støbejernspander og gryder har samtidig en naturlig non-stick belægning, som gør det svært for maden at brænde på. Overfladen af støbejernspander og gryder har små mikroskopiske huller, og når du steger dine retter, vil olien fra maden binde sig til disse. Derfra er der skabt en glat og naturlig non-stick overflade på støbejernspanden eller gryden.
Denne non-stick overflade kan forsvinde over tid, men fortvivl ikke! Du kan nemt genoprette belægningen selv ved blot at smøre støbejernspanden eller ind i olie efter en let vask, hvor produktet har fået lov til at tørre helt. Derefter sætter du støbejernspanden eller gryden ind i ovnen i en times tid ved 230 grader. Efter produktet er afkølet, kan du med fordel gentage processen 3-5 gange - alt afhængig af, hvad du synes, din støbejernspande eller gryde har behov for!
Gryder og pander, som er produceret af støbejern, er ofte tungere end andre materialer såsom eksempelvis rustfrit stål. Støbejernspander og gryder er dog stadig værd at investere i, grundet den magiske mad, som du afgjort vil kunne tilberede med disse redskaber, hvad end du overvejer at investere i en grillpande eller en Dutch Oven!
En støbejernspande eller gryde er en formidabel investering, hvis du ønsker at anskaffe dig et nyt outdoor redskab, som kan blive din følgesvend resten af livet.
Filtre