Bålmad er helt fantastisk. Bøf stroganoff er bestemt en klassiker, der udmærker sig til at blive lavet over åben ild, i en dutch oven.
INGREDIENSER
800g oksefilet (Eller hvad du nu har ved hånden. Jeg har brugt kanin med succes)
5-6 tykke skiver bacon
3-4 gule løg
300 g champignon
2 spsk. tomatpure
½ liter fløde
2 spsk. smør
3-4 spsk. paprika
Salt og peber
FORBEREDELSE
Tag kødet frem og skær det ud i strimler på ca. 4-5cm. Tør strimlerne af og massér paprikaen godt ind i dem. Løgene hakkes i gode, rundhåndede stykker. Baconen skæres i strimler. Vask svampene og skær bunden af.
OBS: Ved at >> klikke her << kan du få direkte besked næste gang der er fede guides på bloggen.
VED BÅLET
Sørg for at der er god, høj varme på bålet. Sæt din Dutch Oven over gløderne og lad den varme op i små 5 min. Smid smørret i og det lad smelte. Tilsæt løgene og steg dem til de er glasklare. Tag dem op igen og læg dem til side for nu.
Smid bacon og champignonerne op i ovnen, til de har fået farve. Læg også dem til side for nu. Smid kødet i og lad det stege i fedtet fra baconen. Rør godt rundt, så paprikaen ikke brænder fast. Når køder har fået fast konsistens kan du tilsætte tomatpureéen.
Hæld herefter fløden over kødet, rør rundt og lad det koge med låget på i omkring 5 min. Smid løgene, bacon og champignonerne tilbage i ovnen og lad det hele hygge sig i endnu 5 min. Smag det til med salgt og peber til sidst.
Denne ret smaget sindssygt godt sammen med kartoffelmos. Kog kartoflerne møre i en gryde. Du kan med fordel mose dem groft, med en tyk gren du har afbarket og gjort stump i enden. Der skal også godt med smør, salt og peber i mosen.
Et Voila, bon appetit!