Vildmarksmad - Fisk over bål

Opslået af Nicolai Berg Christensen d.

Opskrift på vildmarks mad - Fisk over bål

Om du selv vil fange fisken eller bringe det med fra købmanden, er det altid dejligt at nyde et godt måltid i naturen!

Bålet er ideelt til at skabe en hyggelig stemning og det danner altid grundlag for at komme hinanden nærmere, hvad end du foretrækker at tage familie, venner eller din partner med dig på tur - og hvorfor så ikke gribe chancen og lave et lækkert måltid vildmarks mad?

Fisk er lækkert og sundt, og det er en af de vare, som du selv kan skaffe i naturen, hvis du er til fiskeri. Samtidig findes der så mange andre lækre ingredienser i naturen, som du kan tilberede og bruge som tilbehør til din fisk.

Fisk som vildmarks mad

Om du er til det klassiske eller det mere udfordrende; vi har fundet to opskrifter til dig, som er interesseret i at lave vildmarks mad af efterårets fisk. Hvis du ikke er til fiskeri, men foretrækker at medbringe fisken fra køledisken i supermarkedet, kan du sagtens bruge rødspætter eller anden fisk. God fornøjelse!

Stegt aborre over bål

De fleste af os kender den klassiske stegte rødspætte, hvor fisken har været vendt i mel og bliver stegt på panden med smør eller lignende - men har du nogensinde prøvet retten med aborre i stedet for rødspætte? Den klassiske ret bliver mindst lige så lækker, når du bruger frisk aborre, som er den mest sete fangst ved danske søer i efteråret.

1. Bland en dl. mel med salt og peber til ca. 1 kg. aborrefiletter
2. Vask aborrefiletterne og tør dem forsigtigt af med køkkenrulle
3. Vend filetterne i melblandingen
4. Varm smørret på panden, og vær ikke sparsom med at fylde ekstra på i løbet af

stegningen
5. Når smørret er gyldent pålægges aborrefiletterne 6. Filetterne steges i ca. 4 minutter på hver side

Man behøver selvfølgelig ikke at dække aborrefiletterne i mel før de steges. Fisken smager lige så lækkert, når den steges helt neutral. Hvis du leder efter et andet tvist til din stegte aborrefilet, kan du også prøve at stege den med en smule løgkarse eller ramsløg, hvilket er urter som du kan finde på skovbunden.

Torskesuppe

Torsk er en af efterårets mest sete fangster nær kysten, hvilket giver anledning til at lave en rigtig efterårssuppe. En sand vildmarks suppe er selvfølgelig baseret på egen hjemmelavet vildmarks fond. Efter at du har renset fisken og taget kødet fra, kog da resterne såsom hoved og ben med løg, hvidløg, porre, selleri, pepperkorn og frisk timian eller anden krydderi. Hvis du ønsker kun at bruge fødevarer fra skoven, kan du i stedet koge din fong med vild hvidløg, løgkarse, spansk kørvel og andre vilde urter. Du kan selvfølgelig nøjes med at spise denne fond som suppe i sig selv, ved blot at tilføje fiskekødet, eller du kan sige væden fra og bruge den i opskriften på torskesuppe, som er beskrevet nedenfor.

1. Steg en udskåret porre, et finthakket løg, 2 hakkede hvidløg, 2 gulerødder og en pepperfrugt i gryden

2. Tilsæt 6 dl. af din hjemmelavede fiskefond og lad det koge op
3. Tilsæt derefter en spsk. smør, 2 dl. fløde og fiskekødet. Lad det koge i 5 minutter
4. Tilsæt til sidst frisk dild, salt, pepper, citronsaften fra en enkelt citron og suppler gerne

med en smule revet citronskal for ekstra citrussmag


Go to full site