Kan man spise bøgeblade? - JA det kan du!

Opslået af Nicolai Berg Christensen d.

Bøgeblade er spiselige og de smager helt fantastisk - i hvert fald tidligt på sæsonen. Der er intet problem I at spise bøgebladene længere henne på sommeren. Dog er min erfaring, at de senere bliver ret så bitre, pga. et større indehold af garvesyre.

Obs: Ved at >> klikke her << kan du få direkte besked næste gang der er fede guides på bloggen.

Hvornår smager bøgeblade bedst?

Det gør de i april og maj måned, hvor de stadig er helt nye og du kan se at de lige er sprunget ud af deres "skal". På det tidspunkt er der heller ikke nået at gå insekter i bladene og du kan derfor ofte spise dem direkte fra bøgetræet. Bøgeblade er lette at plukke i større mængder, eftersom at de gerne hænger i klaser. Pluk en håndfuld, kontroller at de er rene og tyg dem så. Du vil erfare at de smager godt, indeholder en del vand og først når du har gumlet lidt på dem, vil du fornemme en anelse syrlighed. Sidstenævnte tiltager jo længere væk fra foråret vi kommer.

Kan man spise andet end bøgebladene fra bøgetræet?

Ja - igen!

Bøgetræets frugter hedder BOG. Det er små tre-kantede "nødder" der ligger inde i denne her karakteristiske og let piggede skal.

Bog blev før i tiden brugt til at lave mel med og du kan riste dem på en pande og spise dem som snacks. De smager godt, men spis ikke for mange af dem.

Bog indeholder nemlig blåsyre, der i store mængder er direkte skadelige for din krop. Det vidste man bare ikke i gaaaamle dage.


Go to full site