Survival shelter

Sådan laver du et Survival Shelter

Uanset om det bare er for hyggens skyld eller det er for ren overlevelse, så bør du kunne lave et Survival shelter. Lær her hvordan - det er faktisk ret simpelt!

Alt efter årstiden, så kan et shelter giver dig ly for flere ting. Om sommeren er solen skarp og for meget af det kan give dig hedeslag. I de koldere måneder og hvor vejret er knapt så venligsindet, der kan et godt beskytte dig imod regn og vind.

Her er det nemmest at bygge et Survival shelter

Find et sted hvor du har to forskudte niveauer med stor og markant højdeforskel. Det lyder kompliceret, men du kan bruge alt lige fra et væltet træ til et stykke jord hvor der så er en stejl 90 graders skrænt. Get the point? Du skal kunne bygge op af det. På de billederne i denne guide, har jeg konstrueret mit shelter op af et væltet træ.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du et survival fiskespyd

Saml grene sammen og brug dem som "spær"

I skovbunden kan du som regel altid finde store grene der som stormfald er røget på jorden. I vinterhalvåret er det i særdeleshed nemt, for der er de nemme at spotte. Omvendt stiller det så krav til din videre konstruktion, hvis du altså gerne vil have gjort dit shelter så usynlig som mulig. Placér grenene så de står tæt op ad hinanden. Du skal bruge en halv gange flere end du ser på billedet. Her var jeg midtvejs og manglede specielt "spær" til hovedenden (venstre side).

Knækkede grene til survivalshelter

 Herunder kan du se indgangen / fodenden til mit shelter.Survival shelter fra en anden vinkel

Tagbeklædning til survival shelter

I den skov hvor jeg havde fået lov at være, var der nogle grantræer. En del af disse var blevet beskåret. Måske for at lave pyntegran? - jeg ved det ikke. I hvert fald lå der en masse gran på jorden, som jeg med fordel kunne bruge til taget. Dette sparede mig for en del energi. Alternativt skulle jeg selv have skåret det af og her er en Bahco Laplander lommesav langt at foretrække. Sørg for at lægge grannet i et tilstrækkeligt tykt lag og så den afskårne ende vender opad. Hellere for meget end for lidt.

Gran til survival shelter

Min egen Bahco Laplander foldesav, der efterhånden har været med mig på en del ture. Første gang jeg brugte den forsvandt den i skovbunden. Det lang tid at afsøge området, så da jeg fandt den igen fik den en stump orange paracord i enden.

Bahco Laplander lommesav til survival shelter konstruktion

Som du nok kan se er der fint med plads inde i mit survival shelter. Min rygsæk og andet grej vil uden problemer kunne stå derinde samtidig med at jeg sover.

God plads og læ inde et mit survival shelter

Hermed udsigten fra mit survival shelter. Det begyndte at regne en del, så jeg afprøvede lige tætheden. Både vind og vand blev ude. Gran er, hvis laget er tykt nok og lagt rigtig, ganske udmærket til at lede regnvand bort.

Udsigten indefra mit survival shelter

Vanen tro har jeg altid noget kogegrej med og min Patherfinder Bushpot er klart på favoritlisten og grej der ofte ryger med. Et lille bål, lige stort nok til at koge nogle æg og lave lidt bacon - så er vi flyvende!

Der skal energi i maven når man bygger et survival shelter

Og hermed det afsluttende billede på hvordan dagens survival shelter blev, med et lille bål foran. Både æg og bacon blev helt fantastiske i bushpotten :)

Det færdige resultat - et super survival shelter

Ps. Du kan få direkte besked næste gang der er nyt på bloggen?

 

Your text

You can use this text to write about your brand.