Bålpande - derfor bør du have den i dit sortiment af båludstyr

En bålpande er et fantastisk stykke båludstyr. Mulighederne er mange og langt flere end du lige regner med. Personligt har jeg altid min bålpande med. Nuvel, så vejer den lidt ekstra men er bestemt den ekstra vægt værd. 

 • Bacon til morgenmaden og pølser.
  Derefter kan du med stegefedtet nemt lave...
 • Scramble æg på din bålpande.
 • Biksemad hvis du har kødrester fra aftenen forinden.

Og mulighederne er mange flere.

🔥 » KLIK HER - Se de bedste bålpander til dig « 🔥

Hvordan vedligeholder man en bålpande derhjemme?

Køber du en Petromax sp24, 28 eller sp32 (tallet indikerer diameteren på din nye bålpande i bunden) så går min anbefaling på følgende.

Den allerførste gang at panden skal tages i brug, så vasker du den grundigt med opvaskemiddel og en grydesvamp. Vask den i varmt vand, så den hurtigt tørrer.

Derefter tager du lidt olivenolie på et stykke køkkenrulle og påfører dette bålpanden i et tyndt lag. Herefter er den klar til brug.

Sådan undgå du at brænde fingrene
(bare generelt med madlavning på bål)

Bag i min bil ligger der aaaaaltid to par bålhandsker. Jeg vil ikke risikerer at glemme dem når jeg tager hjemmefra. Et par gode bålhandsker gør det så meget lettere at håndtere de varme ting i -og omkring bålet.

Og de kan købes lige » HER « eller ved at klikke på billedet.

bålhandsker til bålpande

Jeg er helt med nu - hvad så med at rengøre sin bålpande når man er afsted på tur?

Personligt gør jeg altid det at jeg koger panden af med lidt vand når jeg er færdig med at bruge den. Er jeg på stranden bruger jeg lidt havvand. Ellers bare vand fra en å eller min vanddunk. Når vandet har kogt, så tager jeg med en tot græs og tørrer panden af. Oftest kan man på den måde fjerne langt det meste.

Når man er ude skal man ikke være sart og varmen fra bålet skal nok gøre det af med bakterierne. 7 - 9 - 13 så er jeg endnu ikke blevet syg på en tur.

Hvordan undgår man at maden brænder på en bålpande?

Som et par kendte og prominente herrer altid bedyrer, så skal man bruge "rigeligt med smør". På en weekendtur i skoven kan man med fordel have en god pakke smør med og eventuelt også lidt olie på en flaske.

Steger man bacon eller andet fedtholdig mad på den, så er dette ofte nok til at andre ting ikke brænder så meget på. Og sker det.....betragt det som "umami".

Mad lavet over åben ild må gerne smage af det og du undgår aldrig at brænde tingene en andelse på. Ej heller i gryder eller på bålrist. Sådan er det bare.

Okay - nu vil jeg gerne købe en bålpande. Hvor stor skal den være?

Er det bare til dig selv så kan du med fordel købe den mindre Petromax SP24. De 24 cm er rigelig stor til dig og en kammerat. De er lavet i smedejern og derfor er det seriøst kvalitet. "prisen" er dog at de også vejer lidt, og derfor bør du ikke vælge en der er større end allerhøjest nødvendigt. SP28'eren er også god til to personer, mens SP32'eren for alvor kan indeholde en stor portion

Indrømmet: Jeg har valgt at tage en SP32'er i brug til mig selv. Den kan jeg både bruge til mig selv, men også når jeg har andre med + at jeg kan bruge den til mit bålkomfur. Den passer virkelig godt til toppen på den nemlig.

Så sørg for at tænke alle scenarier igennem. Hvad har du brug for når du skal købe dig en bålpande?

I det hele taget er båludstyr i støbe -og smedejern bar fedt at lave mad på. Hvis du har fået blod på tanden, så tag et kig på grejet fra » Petromax lige her «🔥

bålpande fra petromax sp32

   

  Your text

  You can use this text to write about your brand.