Båludstyr

Opslået af Bjarke Petersen d.

Når du skal vælge båludstyr og bålgrej, så er der mange ting du skal tage stilling til. Størrelse, materiale, højde, bredde osv. Alt sammen vigtige beslutninger!

Båludstyr - hvad skal du vælge?

Rooolig nu. Først vil jeg tage dig en tur ned af mælkevejen for båludstyr. Det er minsandten et overflødighedshorn af muligheder og du kan hurtig forkøbe dig. Men samtidig med at jeg forklarer nogle ting, så skal du selv reflekterer over dine behov.

Andre læste også: Sådan laver du hjemmelavet Beef Jerky og alle vil elske dig!

Solo-turene og det rette båludstyr

Vi er mange der tager afsted på tur alene, jeg selv inklusiv. Ofte er det en enkelt dag, fordi vores travle liv ikke tillader andet end de enkelte og korte strejfer ture. På en sådan en af slagsen, tager jeg sjældent de største gryder med. Der vælger jeg forskellige størrelser og udformninger på båludstyret, alt efter behov. Så medmindre at du skal koge kæmpe store ting af en eller anden tosset grund, så giver det sjældent mening at tage en 12 liters bålgryde med til dig alene.

Obs: Ved at >> klikke her << kan du få direkte besked næste gang der er fede guides på bloggen.

Turene hvor I er flere afsted sammen og har gavn af fælles båludstyr

Lad os nu sige at du er taget afsted med familien eller et hold venner. Der er det fedt at kunne lave mad -og spise sammen. I vil gerne have det samme på tallerkenen, da det også styrker følelsen af fællesskab.

Størrelsen kan være afgørende for valget af øvrigt grej

...Med det mener jeg at, hvis du vælger for stort kogegrej, så mangler du måske plads til andet og vigtigt grej. En normal rygsæk har en volume på mellem 25-70 liter og det lyder måske af meget. Prøv for sjov skyld at tænk alt dit grej om i x-antal liter mælk. En kop, et par sokker og en dåse flåede tomater fylder lige pludselig mere end hvad du lige tror. Dertil kommer vægten og det går hurtigere med den! Derfor beder jeg dig om at tænke sådan her
"hvor lidt kan jeg nøjes med på min tur?"
I stedet for
"den her kunne dims kunne også være fed at have med!"

Hvornår skal jeg så vælge mellem stort og småt kogegrej og båludstyr?

Fordele ved småt kogegrej:

  • Ofte skal du kun lave mad til dig selv - også selvom I er flere afsted samtidig.
  • Selv småt kogegrej kan udrette mirakler, hvis du forstår at bruge det rigtig.
  • Vægten er begrænset og skåner din ryg. Nuvel, har du en sherpa så bare gi' den gas!

UlempEN ved det mindre grej (bemærk en-tal):

  • Jeg har endnu ikke være på tur med et gadekryds af Bear Grylls og Brødrene Price. Ærlig snak - du skal være noget af en gastronom for at kunne fremtrylle Michelin mad i en 1 liters potte. Og så alligevel, for mad på bål der spises i naturen, tilfører altså retten noget af det der umami. Sagt på dansk, så kan road-kills med fede dækaftryk over sig, smage glimrende over den sagte ild.

Fordele ved det store båludstyr:

  • Du vil (næsten) kunne lave mad som var du derhjemme. I hvert fald i den volume som du plejer og familien og vennerne behøver derfor ikke gå sultne i seng.
  • Man plejer også at lave bedre og mere velsmagende mad når man tager det store grej i brug. Ganske enkelt fordi valget af ingredienser også plejer at være større.

Ulemper ved stort og tungt bålgrej:

  • Vægt kan være et problem ved stort og heavy duty gear. Ingen roser uden torne.
  • Volume er lig med manglende plads. Er du i kano eller bil betyder det måske ikke det store, men for de fleste har man sjældent råd til at miste god plads i tasken.

Tænk i funktionalitet(er) når du vælger grej og det gælder altså generelt!

Dér....lige foran dig...der står den og kigger på dig. Den skriger KØØB MIIIIG og insisterende trygler den dig om at kaste pengene efter den. Du giver efter og har nu købt den ekstra gadget du troede gjorde dig 10% lykkeligere. Som autodidakt konsekvensekspert får du endnu et formanende råd. Tænk-i-flere-funktioner-end-blot-én-enkelt!

Andre læste også: Sådan bager du brød på bål - et sikkert hit i campen blandt venner!

Det store 3-tal når du vælger kogegrej

Godt kogegrej og båludstyr skal kunne bruges til flere ting. Du skal faktisk hver gang du købe grej, også selvom det ikke er kogegrej og båludstyr, tænke i 3 anvendelsesmuligheder. Hvis det stykke grej du står med i hånden, uagtet af hvor fedt og lækkert det ser ud, ikke kan bruges til mere end blot en enkelt ting - så er det bye bye mister american pie!

Aluminium, titanium eller rustfri stål?

Ja festen stopper jo ikke ved størrelserne, for det er også flere metaller at vælge mellem. Aluminiums kogegrej er godt fordi det er billigt og let. Dog kan det smelte ved for høj varme og ridser kommer der også let. I hvert fald hvis du vælger andet end hård anodiseret aluminium. Titanium er dyrt men holder godt. Samtidig er det let, så du får det bedste fra flere verdener. Bagsiden af den medaljer er prisen. Hvis du går i den retning der hedder rustfri stål, så får du godt grej der både ift. pris og kvalitet er ren win-win.

Okay, enough talk - hvad skal jeg vælge?

Jeg har forsøgt at få dig til at tænke på funktionalitet og behov. Når du så kommer dertil at du gerne vil finde lidt inspiration, så tag et kig på vores koge og spisegrej ligesom at sortimentet af grej til åben ild og brændere også er interessant.

Ps. Du kan få direkte besked næste gang der er nyt på bloggen?

Det eneste du skal gøre er at klikke her, så kommer der en tilmeldingsboks frem :) Derudover får du også en rabatkode, der giver dig 100 kroner i rabat, på din første ordre over 699 kroner. Der er mange fordele ved nyhedsbrevet!


Go to full site