Hjemmelavet Beef Jerky marineret i limfjordsporter, er super nemt at lave og smager fantastisk. Her er min opskrift til dig.
1 flaske limfjordsporter – Den tilfører noget af den røgsmag som gør det ekstra lækkert
1. spsk. økologisk citronsaft
2 tsk. honning
1/4 tsk. stærk sennep
2-3 spsk. soya
Derefter pisker du det hele sammen
Af kød til Beef Jerky har jeg købt noget kalve wienersnitzel, da det skal være fedtfattigt. Det er skåret i 5mm skiver og lagt i lagen. Efter 24 timer i køleskabet lader man det dryppe af i 10 minutter. Derefter lægges jerkyen på en rist og saltes let og krydres med lidt cayennepeber. Tænd ovnen på varmluft ved en 70-75 grader og giv køddet ca. 3 timer. Det kan være nødvendigt halvvejs at vende risten, så din Beef Jerky for lige meget varme. Efter den første time skal du begynde at se til din Beef Jerky for hver 15 min. Det er færdigt når du nemt kan trække det fra hinanden men endnu ikke kan knække det. Knækker din Beef Jerky har den fået for meget. Når du har taget jerkyen ud af ovnen skal du fordele den ud på et stykke bagepapir og lade det ligge der i 3-5 timer. Først derefter kan du pakke din Beef Jerky ned i glas eller poser. Beef Jerky kan holde i uger hvis det opbevares i køleskabet.
Lidt omkring opbevaring af Beef Jerky
Ved stuetemperatur eller udenfor i det fri: Vi har med hjemmeforarbejdede fødevare at gøre her. Brug din lugte og smagssans til at vurdere om det stadig er godt nok til at spise efter nogle dage ude af køleskabet. De to største årsager til at Beef Jerky bliver dårligt, er fedt i køddet (det er derfor at du skal bruge kød med meget lavt fedtindhold) og fugt/kondens. Hvis du ser den mindste smule fugt på køddet skal du straks tørre det af med eksempelvis noget køkkenrulle. Hvis du opbevarer det i længere tid udenfor køleskabet, så vil jeg anbefale at du anskaffer dig nogle fødevaregodkendte fugt absoberer – de der små firkantede nogen der ind i mellem pakkes med ting der ikke tåler fugt. Bliver Jerky’en for varm udenfor køleskabet, vil køddet begynde at “svede” og så går det stærkt med fordærvelse.
I køleskabet: Har du max seks måneders holdbarhed at gøre godt med.
I fryseren: Her kan din Beef Jerky holde sig i op til et år.
Generelt: Sørg for at din Beef Jerky er opbevaret i beholdere/poser uden for meget luft omkring. Dernæst er det vigtigt at du aldrig salter din Jerky efter at den er blevet tørret. Der vil altid være lidt rest-fugt i køddet og det trækker du af ved at tilføre køddet mere salt efter tørring. Resultatet bliver at du ret hurtigt efterfølgende vil se små vand ansamlinger oven på køddet. Du kan derimod godt salte køddet lidt ekstra lige inden at køddet kommer i ovnen, men aldrig efter. God fornøjelse
Og her det færdige og virkelig lækre, velsmagende og afsindigt vanedannende resultat - hjemmelavet Beef Jerky som vor moder lavede det ;)
Jeg håber at du kunne lide opskriften og selv får lyst til at lave det til din næste tur. Én ting er i hvert fald helt sikkert - dine outdoorvenner vil elske dig for at tage det med. Hjemmelavet Beef Jerky er så meget bedre end det du kan købe og sammen med en øl, et bål og gode venner....så bliver livet bare ikke meget bedre!
SlagterB
Kan du sagtens Tonny, så længe at og det kommer over 75 grader, det er sådan at jeg laver det .
Lars
Jeg har en dehydrator der går til 80 grader, det kan vel være lige så godt som en ovn på 70-75. Har tidligere tørret kyllingebrystskiver, marinerede, købt i brugsen på tilbud, de var skåret i tynde skiver til pålæg. Tørrede dem i dehydratoren ved 80 grader. Sat på glas. Dem spiste vi af i to år, sprøde som chips, og hod fast hvor det trækker mundvand.
survivalstore.dk
Hej Ulrik.
Jeg mener at der blev brugt ca. 1 kilo kød til portionen her :)
Ulrik
Hvor meget kød har du brugt til den her portion?
Survivalstore.dk
Hej Tonny. Det vil jeg ikke anbefale, da du med en dehydrator aldrig slår bakterier ihjel. Dehydratoren er god til at tørre frugt og grønt med, hvorimod du med kød er nød til at have kontrol med bakterier….de dør ikke ved lufttørring.
Tonny Hansen
Er det muligt at lave i en dehydrator?