Madlavning over bål - og i det fri

Grøn Bål Mad - Vegansk mad over bål

Opslået af Nicolai Berg Christensen d.

Plantemad på bålet Bålmad har traditionelt været forbundet med kødretter, men det er ved at ændre sig i takt med en større interesse for klimavenlig og vegansk mad. Her kan du få inspiration til en tur i skoven, eller lækker mad hjemme i haven, med tre enkle planteretter, som du kan lave på et bål. Der er noget helt særligt ved at tænde et bål i det fri og lave sin egen mad over gløderne, ikke mindst her om efteråret, hvor bladene på træerne skifter farve og vejret bliver koldere. Den friske luft, varmen fra bålet og duften af brændt...

Læs mere →


Morgenmad over bål - Den nemme løsning, der mætter!

Opslået af Christence Stenberg d.

Bål morgenmad der mætter - og stort set passer sig selv. Jeg er ikke en af dem der nyder en let lille morgenanretning efter en nat i naturen, der skal lidt mere til for mit vedkommende.For at være helt ærlig er jeg desværre nok typen, der kan spise 'aftensmad' 3 gange om dagen, og så springe cornflakes og rugbrødsmadder over.Misforstå mig ikke, jeg elsker et godt stykke rugbrød, men kunne jeg få en lille bøf med knuste kartofler og salat til, skulle det være en speciel dag, hvis jeg ikke heller ville have det - desværre bliver det nu mest...

Læs mere →


Outdoor bøf stroganoff med Dutch Oven

Opslået af Bjarke Petersen d.

Bålmad er helt fantastisk. Bøf stroganoff er bestemt en klassiker, der udmærker sig til at blive lavet over åben ild, i en dutch oven. INGREDIENSER 800g oksefilet (Eller hvad du nu har ved hånden. Jeg har brugt kanin med succes) 5-6 tykke skiver bacon 3-4 gule løg 300 g champignon 2 spsk. tomatpure ½ liter fløde 2 spsk. smør 3-4 spsk. paprika Salt og peber FORBEREDELSE Tag kødet frem og skær det ud i strimler på ca. 4-5cm. Tør strimlerne af og massér paprikaen godt ind i dem. Løgene hakkes i gode, rundhåndede stykker. Baconen skæres i strimler. Vask svampene...

Læs mere →


Bålkaffe - 3 simple trin der giver dig verdens (måske) bedste bålkaffe

Opslået af Bjarke Petersen d.

Komplet guide til dejlig varm bålkaffe Fyld vand i kanden og hæld derefter kaffen i. Bare den almindelige hjemme fra køkkenskabet til bålkaffe, og så doserer du den ellers med rund hånd ned i det kolde vand. Der går ca. den dobbelte mængde til end hvad ud er vant til. Kaffen lader du ligge i en bunke ovenpå vandet. Sæt kanden over bålet, bring det i kog og lad det bulderkoge i 1 minut. Når vandet har kogt med kaffen i tager du den af bålet. Nu hælder du lidt køligere vand i, fra eks. din drikkedunk. Det skal helst...

Læs mere →


De korte ture i skoven er oftest de bedste

Opslået af Bjarke Petersen d.

De korte ture i skoven er ofte de bedste En god kammerat, noget mad og så et bål - det er alt hvad der skal til for at gøre live lidt bedre. Det var efterhånden længe siden at jeg havde hørt fra min gamle folkeskolekammerat. Årene var gået, én dag ad gangen....sådan som tiden nu engang går. Men så en dag tikkede en besked ind på telefonen og snart havde vi gang i en længere telefonsamtale. Vi blev enige om at vi hellere måtte finde på noget sammen, for det var jo aaaalt for længe siden! Aftalen blev en tur...

Læs mere →


Go to full site