Menu
Kurv 0

Madlavning over bål -og i det fri

De korte ture i skoven er oftest de bedste

Skrevet af Bjarke Petersen d.

De korte ture i skoven er oftest de bedste

De korte ture i skoven er ofte de bedste En god kammerat, noget mad og så et bål - det er alt hvad der skal til for at gøre live lidt bedre. Det var efterhånden længe siden at jeg havde hørt fra min gamle folkeskolekammerat. Årene var gået, én dag ad gangen....sådan som tiden nu engang går. Men så en dag tikkede en besked ind på telefonen og snart havde vi gang i en længere telefonsamtale. Vi blev enige om at vi hellere måtte finde på noget sammen, for det var jo aaaalt for længe siden! Aftalen blev en tur i skoven,...

Læs mere →

Kylling over bål aka pip-på-pind

Skrevet af Bjarke Petersen d.

Kylling over bål aka pip-på-pind

Kylling over bål aka pip-på-pind Der findes ikke noget mere fortryllende end madlavning over bål. Der er dog én ret som jeg stadig synes overgår mange andre retter og det er kylling over bål. Jeg plejer at kalde det for "pip-på-pind", da det bare ligger bedre i munden og får folk til at smile. Hvordan laver man så kylling over bål? Fremgangsmåden er i bund og grund ganske enkel, men alt efter tid og lyst, så kan du skrue op og ned for kompleksiteten. Du skal naturligvis have en kylling med og i eksemplet her er det indkøbt en fætter...

Læs mere →

Brændenældesuppe med bacon

Skrevet af Bjarke Petersen d.

Brændenældesuppe med bacon

Brændenældesuppe med bacon til 4 personer ½ pose (ca. 250 gram ) unge brændenældeskud fra skovbunden – pluk dem længst væk fra hundeluftere4 store kartofler4 gulerødder1½ løg2 fed hvidløg1 hønse bouillonterning1 liter kogende vand½ flaske cremefine1-2 pakker bacon i strimler serveres m. brød el. flutes til. Fremgangsmåden for brændenældesuppe med bacon Pluk/klip de nye skud fra skovbunden. Maxiflex handsker er glimrende til formålet, da du med dem på nemt har kontrol over saksen og derved sikrer dig kun at få topskud og mindst muligt stængel med hjem. – nåh ja og en bi ting, du bliver heller ikke brændt på...

Læs mere →

Båludstyr

Skrevet af Bjarke Petersen d.

Båludstyr

Når du skal vælge båludstyr og bålgrej, så er der mange ting du skal tage stilling til. Størrelse, materiale, højde, bredde osv. Alt sammen vigtige beslutninger! Båludstyr - hvad skal du vælge? Rooolig nu. Først vil jeg tage dig en tur ned af mælkevejen for båludstyr. Det er minsandten et overflødighedshorn af muligheder og du kan hurtig forkøbe dig. Men samtidig med at jeg forklarer nogle ting, så skal du selv reflekterer over dine behov. Andre læste også: Sådan laver du hjemmelavet Beef Jerky og alle vil elske dig! Solo-turene og det rette båludstyr Vi er mange der tager afsted på...

Læs mere →

Hjemmelavet beef jerky marineret i limfjordsporter

Skrevet af Bjarke Petersen d.

Hjemmelavet beef jerky marineret i limfjordsporter

Hjemmelavet Beef Jerky marineret i limfjordsporter, er super nemt at lave og smager fantastisk. Her er min opskrift til dig. 1 flaske limfjordsporter –  Den tilfører noget af den røgsmag som gør det ekstra lækkert1. spsk. økologisk citronsaft2 tsk. honning1/4 tsk. stærk sennep2-3 spsk. soyaDerefter pisker du det hele sammen Af kød til Beef Jerky har jeg købt noget kalve wienersnitzel, da det skal være fedtfattigt. Det er skåret i 5mm skiver og lagt i lagen. Efter 24 timer i køleskabet lader man det dryppe af i 10 minutter. Derefter lægges jerkyen på en rist og saltes let og krydres med lidt...

Læs mere →