Menu
Kurv 0

Madlavning over bål -og i det fri

Brændenældesuppe – sådan gør du

Skrevet af Bjarke Petersen d.

Brændenældesuppe – sådan gør du

Brændenældesuppe til 4 personer ½ pose (ca. 250 gram ) unge brændenældeskud fra skovbunden – pluk dem længst væk fra hundeluftere4 store kartofler4 gulerødder1½ løg2 fed hvidløg1 hønse bouillonterning1 liter kogende vand½ flaske cremefine1-2 pakker bacon i strimler serveres m. brød el. flutes til. Fremgangsmåden for brændenældesuppe Pluk/klip de nye skud fra skovbunden. Maxiflex handsker er glimrende til formålet, da du med dem på nemt har kontrol over saksen og derved sikrer dig kun at få topskud og mindst muligt stængel med hjem. – nåh ja og en bi ting, du bliver heller ikke brændt på hænderne. Skyl brændenælderne grundigt...

Læs mere →

Hjemmelavet beef jerky marineret i limfjordsporter

Skrevet af Bjarke Petersen d.

Hjemmelavet beef jerky marineret i limfjordsporter

Hjemmelavet Beef Jerky marineret i limfjordsporter, er super nemt at lave og smager fantastisk. Her er min opskrift til dig. 1 flaske limfjordsporter –  Den tilfører noget af den røgsmag som gør det ekstra lækkert1. spsk. økologisk citronsaft2 tsk. honning1/4 tsk. stærk sennep2-3 spsk. soyaDerefter pisker du det hele sammen Af kød til Beef Jerky har jeg købt noget kalve wienersnitzel, da det skal være fedtfattigt. Det er skåret i 5mm skiver og lagt i lagen. Efter 24 timer i køleskabet lader man det dryppe af i 10 minutter. Derefter lægges jerkyen på en rist og saltes let og krydres med lidt...

Læs mere →

Bannock brød - let og lækkert brød over bål

Skrevet af Bjarke Petersen d.

Bannock brød - let og lækkert brød over bål

Det er nemt at bage over bål og Bannock er især nemt at have med at gøre Det kræver ikke den store ledvogtereksamen for at bage over et bål. Det vigtigste er sådan set bare at du får prøvet det af og selv finder din metode. Får du styr på det, så er du "den bedste bål-buddy i verden" og bliver ikke til at pille ned igen! Du kan blande en dej ud fra følgende grundopskrift. Hvis du gerne vil have den lidt mere grov, det kan jeg godt lide, så spar på hvedemelet og bland lidt rugmel eller havregryn...

Læs mere →